vrijdag 7 maart 2008

Zee MandalaIn deze mandala voor Isa heb ik veel symbolen uit de zee gebruikt. Isa is een kreeft, dus dat past goed bij haar sterrenbeeld.
In het midden het teken van de kreeft in de kleur orange, dan een blauwe zeester omringd door 6 parels, dan het fantastische oranje Foliosa koraal,het geel symboliseert het strand, met luchtbelletjes en 3 gouden zonnen en tenslotte de lotusblaadjes. De mandala begint op de zeebodem en komt als het ware naar de oppervlakte.


De glans van parels hangt van de reflectie en de breking van het licht in de doorzichtige lagen af. Naarmate de laagjes dunner en talrijker zijn, is de glans fijner.

De parel hoort bij het sterrenbeeld kreeft. Ze worden ook wel tranen van de maan of maan van de zeebodem genoemd. Ze symboliseren transformatie,vruchtbaarheid maar ook reinheid en onschuld, vandaar dat ze vaak gedragen worden door de bruid op haar trouwdag.


De oranje Foliosa Koraal heb ik nageschilderd van een foto van Dave Playfair.Ik heb nooit geweten dat er zulke dingen bestonden. Op zoek naar iets op het internet kom je soms de meest fascinerende dingen tegen!
Dave kweekt deze koralen in zoutwateraquaria, hierin ontstaan de mooiste kleurijke koraalriffen.


Links: Mistress Reef, The Pearl, More About Pearls, Emily Gems, Wikipedia, St Jacobsschelp en Parel, Schelpen en Parels, Nog Meer Over parels,

3 opmerkingen:

Alina Chau zei

lovely!

yoon see zei

what a colouful, well textured & magnificent Mandala piece:)

Tatieva zei

Magique mandala, pur et zen...
Namaste,
Tatieva