zaterdag 19 januari 2008

Geel
Geel is de kleur van blijdschap,warmte, een rijke oogst,en vruchtbaarheid. Het is de vrolijkste en zonnigste van alle kleuren en heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel.Geel is een kleur die opvalt, ze bevat het meeste licht van alle kleuren. Doordat ze zo opvallend is, wordt geel vaak gebruikt in de reclame of als signaalkleur in het verkeer en in de techniek. Gele auto’s zijn dankzij het feit dat ze opvallen, ook minder betrokken bij verkeersongelukken.Om die reden zijn Nederlandse ambulances ook geel.Geel is ook de kleur van wijsheid, groot denkvermogen en hoge intelligentie. Ze activeert de hersenen, zet aan tot werkzaamheid. Geel is de kleur van creativiteit en fantasie en is ook een goed middel tegen neerslachtigheid.

Wie geel als favoriete kleur heeft, streeft naar veelzijdigheid, tracht voortdurend zijn of haar kennis uit te breiden, is geestelijk levendig en reist graag.Geel hoort bij het getal

Geel staat in verband met het zonnevlechtchakra, dat centraal staat in de kracht van ons zelfbewustzijn als individu en onze band met de rest van de mensheid.
De zonnevlechtchakra vertegenwoordigt onze zon, ons krachtcentrum. Hier nemen we de energie van de zon op, die onder meer ons etherisch lichaam voedt. Wanneer dit chakra geopend is en harmonieus functioneert, verleent hij een gevoel van vredigheid, innerlijke harmonie met jezelf, het leven en je plaats daarin. Hij geeft ons de kracht om te handelen, geeft een goed gevoel van eigenwaarde, een warme persoonlijkheid en in staat zijn om uitdagingen het hoofd te bieden.

De mandala heb ik een hele tijd geleden gemaakt, een digitale gemaakt in Paint Shop Pro, vraag me niet meer precies hoe.....

Geen opmerkingen: